به گزارش خبرگزاری حوزه، در شماره ۱۷ فصلنامه علمی ـ تخصصی «پاسخ» مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه مقاله ای به قلم سید روح الله لطیفی با عنوان «نقد توجیه پذیری سکولاریسم با آموزههای قرآن» منتشر شده که در آن می خوانیم:
سکولاریسم در غرب متأثر از برخی عوامل، از جمله تفکیک اقتدار دینی از اقتدار دنیوی در متون کتاب مقدس مسیحیها ظهور کرد. در عالم اسلام هم برخی تحلیلگران مسلمان به تبع این دیدگاه، برخی آیات قرآن را به گونهای تفسیر میکنند که همچون مسیحیت، سر از سکولاریسم درمیآورد، از جمله با استناد به آیات ۵۸ و ۵۹ سورۀ نساء، استدلال میکنند که پیامبر(ص)، فاقد شأن حکومتی بوده و اطاعت از ایشان در همۀ امور حکومتی مطلق نیست و حتی خداوند دستورداده تا امر حکومت به مردم واگذار گردد.
این در حالی است که اولاً بخش عمدهای از برنامههای اسلام بدون تشکیل حکومت، امکان اجرا ندارند. لذا پیامبر(ص) نیز علاوه بر اینکه خود تشکیل حکومت دادند، تکلیف حکومت بعد از خود را به امر الهی معین ساختند. ثانیاً منظور از اولی الامر که خداوند متعال همچون اطاعت از خود، امر به اطاعت مطلق از آنها میکند معصومین(ع) است و نه مردم عادی و گر نه نقض غرض نسبت به ارسال انبیاء و هدایت الهی صورت میگیرد؛ چنانکه روایات نیز مؤید این تفسیر از اولی الامر میباشند، ثالثاً آیهای که امر میکند تا امانات به اهلش سپرده شوند، دلالت بر واگذاری امامت به ائمه اهلبیت (ع) میباشند و نه مردم.